Glutenfri banankake.jpg

banan&

sjokolade

kake

3             modne bananer , most

115 g     smør , smeltet

1              egg

125 g    brunt sukker

1 ts        vaniljesukker (ekte)

1 ts        natron

1/4 ts   salt

125 g    hvetemel-erstatter

40 g      kakao

175 g    mørk sjokolade , knapper/hakket

 

Fremgangsmåte:

 

Smelt smøret og la det avkjøles noe. Finn frem en stor bolle, og mos bananene fint med en potetstapper eller lignende. Rør inn det noe avkjølte smøret, og deretter egg, sukker og vaniljesukker. Bland sammen natron, salt, hvetemel og kakao, og sikt det deretter inn i bananblandingen. Rør sammen, til alt er godt blandet. Rør inn sjokoladebitene til slutt (jeg brukte mørk kokesjokolade med 55% kakaoinnhold).

Smør og strø en form (min er ca. 22 x 13 cm) og fordel sjokoladeblandingen jevnt oppi. Stekes midt i ovnen i 55-65 minutter, til kaken er ferdigstekt. Sjekk med en bakenål eller fyrstikk, det skal ikke henge igjen røre på pinnen (men litt sjokolade vil uansett følge med). La kaken avkjøles i formen (på rist) i ca. 15 minutter, og ta den deretter forsiktig ut av formen (bruk en kniv langs kanten, om nødvendig) og la den avkjøles helt. Kaken blir (etter min mening) best om den får «satt» seg litt. 

 

Banan & sjokoladekake oppskrift er hentet fra @trinesmatblogg! Vi har byttet ut hvetemelet med vår egen hvetemel -erstatter og vi elsker resultatet. 

  • Facebook - White Circle
  • Instagram - Hvit Circle

© Pure Food Norway AS

Pure Food Norway AS
Haugenveien 5
1400 Ski
e-mail: post@purefoodnorway.no