top of page
gresskarkake glutenfri.jpg

GRESSKAR
KAKE

Lag deilig gresskarkake — en fin måte å bruke opp innmaten på om du skal pynte til Halloween

 

Vi har latt oss inspirere av mat på bordet sin oppskrift og laget en variant helt uten hvetemel.

INGREDIENSER

3 egg

300g sukker

400g Pure Food hvetemelerstatter

2 ts bakepulver

1 ts natron

1 ts kanel

1/2 ts malt ingefær

1/2 ts malt nellik

150 ml rapsolje

150 ml melk

1 ts vaniljeekstrakt

400 g gresskarpuré

100g kokesjokolade,

grovhakket

TIPS

Om du ikke ønsker å bruke sjokoladen kan den sløyfes eller erstattes med valnøtter, smaker også veldig godt! Melken kan byttes ut med plantebasert melk om ønskelig.

SLIK GJØR DU

1.

Skjær gresskarinnmaten i terninger (med eller uten skall) og stek i ovnen på 180° til de er møre. La det avkjøle noe før du ev. fjerner skall og moser til en fin puré.

2.

Pisk egg og sukker til en lys og luftig eggedosis.

Bland mel med bakepulver, natron og krydder.

Bland melk med rapsolje og vaniljeekstrakt.

Rør inn mel- og melkeblandingen vekselvis inn i røren.

Rør til slutt inn gresskarpuré og sjokoladen. Hold gjerne litt sjokolade tilbake for å pynte på toppen.

3.

Fordel deigen i 2 mindre brødformer eller en stor. smør brødformen eller kle den med bakepapir før du fordeler deigen, strø over med resten av sjokoladen. 

4.

Sett kaken(e) i varm oven, midt i ovnen og stek i 50 – 60 minutter.

Dekk gjerne til toppen om kaken(e) begynner å bli for brune.

Stikk en pinne i kaken for å se om den er ferdig, før du tar den ut av ovnen. Kommer pinnen ut ren, er kaken ferdigstekt.

5.

Om du ønsker kan du toppe kaken med melisglasur eller kremostglasur til slutt. Bare pass på at kaken er tilstrekkelig avkjølt først.

bottom of page