gresskarsuppe med restene fra gresskar til halloween

gresskar
suppe

Deilig og lun gresskarsuppe med grovt brød — skikkelig digg høstmat.

 

INGREDIENSER

Hokaiddogresskar ca. 1.5 kg

500g gulrøtter

1 hel hvitløk

2 ss rapsolje

1ts spisskummen

litt salt og pepper

400g kokosmelk

5 dl grønnsaks-kraft eller buljong

    

TIPS

Synes du suppen blir for tykk kan du ha opp i mer kraft/buljong eller vann. 

SLIK GJØR DU

1.

Sett stekeovnen på 180 grader. Skjær gresskaret i like store båter og gulrøttene i biter. Skjær litt av toppen av hvitløken.

2.

Pensle gresskaret, gulrøttene og hvitløkene med rapsolje og ha de i en ildfastform. Strø spisskummen over grønnsakene og kvern litt salt og pepper over.

3.

Sett i forvarmet ovn og stek til grønnsakene er møre, ca. 40 minutter.

4.

Skrap gresskarkjøttet fra skallet – det er lettere å gjøre dette om du lar de avkjøle litt først. Press hvitløken ut av skallet og ha alt opp i en gryte.

5.

Hell kokosmelken og kraften/buljongen i gryta. Bruk en stavmikser for å kjøre alt så glatt som du ønsker. Varm opp suppen og smak til med salt. Server med ristet grovt brød til og litt smør.