Chia brød med unik marine multimineral kompleks og høyt innhold av kalsium, fiber og vitamin D

Pure Food's chia brød er unikt på mange nivåer. For det første er det et glutenfritt og melkefritt brød. Til nylig ble glutenfritt brød ansett for å være dårlig på smak og lav på ernæring. Det trenger ikke å være slik etter som urter, krydder, olivenolje, bønnespirer, frø og nøtter kan tilsettes og dermed tilfredsstille enhver smak. Din fantasi og kulinariske ferdigheter resulterer i ditt favoritt brød. Vårt mål var å endre hvordan folk ser på glutenfritt brød. Resultatet er brød som ikke bare er glutenfritt, men også velsmakende og ernæringsrike. I tillegg er chia brød rik på fiber, kalsium og vitamin D.

 

Kalsium and mineraler

Chia brød inneholder en unik marine multimineral kompleks Aquamin som gir bio aktiv kalsium, magnesium og 72 andre marine mineraler. Aquamin er en naturlig mineral kilde produsert fra marine alge (Lithothamnium sp.). Sjøtang er høstet fra den nord-atlantiske havbunnen.

 

I motsetning til andre mineral kilder som brukes i mat, drikke og supplementer, kommer Aquamin fra 100% tang, som absorberer mineraler fra sjøvann. Denne formen for absorpsjon, kombinert med Aquamin's unike struktur, resulterer i et mineralrikt produkt som er nøytral i smak, uten kalkete tekstur og som lett absorberes av kroppen. Mengdene av disse elementene i inneholdet er ubetydelige alene, men innenfor en multimineral matrix fungerer de synergistisk og gi en kraftig boost til effekten av kalsium og magnesium.

Uavhengige studier og publikasjoner har vist Aquamin's helsemessige fordeler for ben, tenner, ledd og fordøyelse.

Vitamin D

Chia brød inneholder Vita D gjær som er en innaktiv tørrgjær som når utsatt for ultrafiolett lys under kontrollerte forhold katalyserer konverteringen av naturlig forekommende endogent ergosterol i gjær til ergocalciferol (vitamin D2). Denne naturlige prosessen forbedrer innhold av vitamin D2 i gjær og gir en naturlig og sikker form for vitamin D.


Vitamin D fremmer opptakelsen av kalsium i magen og tarmene og sørger for den riktige kombinasjon av disse næringsstoffene. I følge EFSA Panelet på Diettprodukter, har vitamin D mange helsemessige fordeler som at det bidrar til normal funksjon av immunforsvaret og bein styrke og reduksjon av risiko for osteoporotisk bruddskader ved å redusere bein tap.

 

 

Fiber

Tre skiver chia brød (ca 100g) inneholder ca. 6 gram fiber, som er omtrent 25 prosent av anbefalt daglig inntak. Høy-fibre mat er ansett for å være viktig for å normalisere tarm bevegelser, bidrar til å opprettholde tarm helse, senke kolesterol nivået, bidra til å kontrollere blodsukkernivået og hjelpe med å oppnå en sunn vekt.

Les mer her:

http://aquamin.com/science/

http://vitamind.lallemand.com/products/lalmin-VitaD/

https://www.efsa.europa.eu/sites/default/files/consultation/150114,0.pdf

http://www.dsm.com/campaigns/talkingnutrition/en_US/talkingnutrition-dsm-com/2015/07/efsa_vitamin_D_immunity.html

  • Facebook - White Circle
  • Instagram - Hvit Circle

© Pure Food Norway AS

Pure Food Norway AS
Haugenveien 5
1400 Ski
e-mail: post@purefoodnorway.no