Fine Glutenfri Rundstykker.jpg

FINE 

RUNDSTYKKER

Fine  glutenfri rundstykker med mild og god smak.

Lav FODMAP

Glutenfri fine rundstykker.png

Ingredienser

Maisstivelse, vann, modifisert tapiokastivelse, potetstivelse, tapiokastivelse, brunt rismel, hvitt rismel, rapsolje, glutenfri havre (6%), druesukker, sukkersirup, salt, guargummi (fortykningsmiddel), solsikkelecithin (emulgator), gjær, askorbinsyre (melbehandlingsmiddel).

Næringsinnhold pr 100 g

Energi 1215 kJ / 290 kcal

Fett 4,8 g,  Mettede fettsyrer 0,4 g, Karbohydrater 59,3g,  Sukkerarter 1,2 g, Kostfiber 

1,5 g, Protein 1,9 g, Salt 1,04 g

Lav FODMAP

(Magevennlig mat)

Vi har utviklet flere produkter som er lav FODMAP.

FODMAP står for fermenterbare oligosakkarider, disakkarider, monosakkarider og polyoler. Felles for alle stoffene er at de er tungt fordøyelige karbohydrater som finnes i et bredt spekter av matvarer. Begrensning av mat med mye FODMAP`s kan forbedre symptomene dramatisk hos de som sliter med sensitiv mage/IBS.

Det er viktig å være klar over at det er mange FODMAP lister på nett. Vi følger matvarerlisten til The Monash University i Australia, som er den ledende eksperten innenfor FODMAP. Denne listen oppdateres kontinuerlig ettersom nye matvarer testes. 

Oppbevaring

Frysevare -18 ºC eller kaldere. Må ikke fryses etter tining

FRI FOR

Gluten, hvetestivelse, melk, laktose, egg, soya og lupiner.

VEGANSK

Hvor finner jeg rundstykkene?

Rundstykkene er tilgjengelige i FRI FOR fryseskapet hos Meny og i utvalgte Sparbutikker. Spør  gjerne butikksjefen om du ikke finner produktet du ser etter. Du, som forbruker, kan være med på å påvirke hvilke produkter som skal finnes i din nærbutikk.

Ryconbakeriet

Rundstykkene bakes av hender som snakker og hender som baker. Med arbeidsglede hos Ryconbakeriet, en unik arbeidsplass for døve/hørselshemmede og døvblinde.

Les mer om Ryconbakeriet her