
FINE
RUNDSTYKKER
Fine glutenfri rundstykker med mild og god smak.
Lav FODMAP

Ingredienser
Maisstivelse, vann, modifisert tapiokastivelse, potetstivelse, tapiokastivelse, brunt rismel, hvitt rismel, rapsolje, glutenfri havre (6%), druesukker, sukkersirup, salt, guargummi (fortykningsmiddel), solsikkelecithin (emulgator), gjær, askorbinsyre (melbehandlingsmiddel).
Næringsinnhold pr 100 g
Energi 1215 kJ / 290 kcal
Fett 4,8 g, Mettede fettsyrer 0,4 g, Karbohydrater 59,3g, Sukkerarter 1,2 g, Kostfiber
1,5 g, Protein 1,9 g, Salt 1,04 g
Lav FODMAP
(Magevennlig mat)
Vi har utviklet flere produkter som er lav FODMAP.
FODMAP står for fermenterbare oligosakkarider, disakkarider, monosakkarider og polyoler. Felles for alle stoffene er at de er tungt fordøyelige karbohydrater som finnes i et bredt spekter av matvarer. Begrensning av mat med mye FODMAP`s kan forbedre symptomene dramatisk hos de som sliter med sensitiv mage/IBS.
Det er viktig å være klar over at det er mange FODMAP lister på nett. Vi følger matvarerlisten til The Monash University i Australia, som er den ledende eksperten innenfor FODMAP. Denne listen oppdateres kontinuerlig ettersom nye matvarer testes.
Tilberedelse
Rundstykkene kan tilberedes på forskjellige måter.
Tine: Rundstykkene kan tines på benken og spises som de er.
Stekeovn: Varm opp de frosne rundstykkene på varmluft i forvarmet ovn ved 150°C i ca. 8-10 minutter.
NB! STEKEVEILEDNINGEN ER FEIL PÅ POSEN
Mikrobølgeovn: Ca. 1 min.
Oppbevaring
Frysevare -18 ºC eller kaldere. Må ikke fryses etter tining
FRI FOR
Gluten, hvetestivelse, melk, laktose, egg, soya og lupiner.
VEGANSK
Hvor finner jeg rundstykkene?
Rundstykkene er tilgjengelige i FRI FOR fryseskapet hos Meny og i utvalgte Sparbutikker. Spør gjerne butikksjefen om du ikke finner produktet du ser etter. Du, som forbruker, kan være med på å påvirke hvilke produkter som skal finnes i din nærbutikk.
Ryconbakeriet
Rundstykkene bakes av hender som snakker og hender som baker. Med arbeidsglede hos Ryconbakeriet, en unik arbeidsplass for døve/hørselshemmede og døvblinde.
Tips
Pakk de glutenfrie rundstykkene inn i et kjøkkenhåndkle med en gang de kommer ut fra ovnen, så får de en mykere (men likevel sprø) skorpe.