Glutenfritt Spire brød med høyt innehold av mineraler, fiber og vitamin D

Sproutbrød er det neste av Pure Foods velsmakende og ernæringsrikte glutenfrie brød. Det ble utviklet på bakgrunnen av kundeforespørsler om et "multi-frø" brød fri for gluten, hvetestivelse, melk og egg.

Vi utviklet en spirebrød-blanding som inneholder 36% frø som solsikkefrø, gresskarfrø, gule linfrø, brune linfrø, chia-mel og 1% spirede solsikkefrø. Høyt innhold og kombinasjonen av forskjellige frø skaper en god smak og høyner også næringsnivå.

Gresskarfrø har lenge vært verdsatt som en kilde til mineralsk sink, magnesium eller protein. Både gule og brune linfrø inneholder omega-3 fettsyre alfa-linolensyre (ALA) som vi anser som et "godt" fett. Også, solsikkefrø og chia står for næring og smakkvalitet.

I følge ernæringsanalysen er spirebrødet kilden til magnesium og sink, rik på fiber og vitamin D og andre viktige spormineraler, slik oss mangan (bidrar til å skape essensielle enzymer for å bygge bein) og kobber (avgjørende for at organer og metabolske prosesser skal fungere riktig).

Sink og magnesium mangel er ikke uvanlig.

Magnesium bidrar til en reduksjon av tretthet og tretthet, normal funksjon av nervesystemet eller vedlikehold av normale ben.

Det essensielt sporstoffet sink har betydelig biologisk betydning og er ansvarlig for en rekke forskjellige funksjoner i kroppen. For å nevne noen få, bidrar det til vedlikehold av normale bein, hår, hud eller syn. Zink spiller også en sentral rolle i immunsystemet eller normal funksjon av immunsystemet.

Trenden i glutenfri baking er å unngå deproteinert hvetestivelse. Derfor erstattet vi det med GMO-fritt potet-, mais- og tapiokastivelse kombinert med et bredt utvalg av frø og chia-mel.

Vitamin D

Spirebrød inneholder vitamin D gjær, som gir en naturlig, sikker form for vitamin D. Ifølge EFSA Panel on Dietetic Products har vitamin D mange helsemessige fordeler som bidrag til normal funksjon av immunsystemet eller benstyrke og reduksjon eller risiko for osteoporotisk frakturer ved å redusere bentap.

Fiber

Three slices of sprout bread (ca 100g) contain about 8 grams of fibre, which is roughly 30 % of the recommended daily intake. High-fibre food is considered to be important to normalize bowel movements, helps maintain bowel health, lower cholesterol level, help control blood sugar level or aid in achieving healthy weight.

Tre skiver av spirebrød (ca 100g) inneholder ca 8 gram fiber, noe som er omtrent 30% av anbefalt daglig inntak. Mat med høyt fiberinnhold anses å være viktig for å normalisere tarmbevegelser, bidrar til å opprettholde tarmhelsen, senke kolesterolnivå, bidra til å kontrollere blodsukkernivået eller hjelpe til å oppnå en sunn vekt.

Hvordan forberede det

Det beste er å varme opp skiver i brødristeren. Pålegg, grønnsaker, urter, krydder, olivenolje, spirer eller nøtter kan legges til for å tilfredsstille alles smak. Din fantasi og kulinariske ferdigheter resulterer i ditt favorittbrød.

 

Les mer her:

http://www.medicalnewstoday.com/articles/263176.php

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/9701160?dopt=Abstract

http://vitamind.lallemand.com/products/lalmin-VitaD/

https://www.efsa.europa.eu/sites/default/files/consultation/150114,0.pdf

http://www.dsm.com/campaigns/talkingnutrition/en_US/talkingnutrition-dsm-com/2015/07/efsa_vitamin_D_immunity.html

  • Facebook - White Circle
  • Instagram - Hvit Circle

© Pure Food Norway AS

Pure Food Norway AS
Haugenveien 5
1400 Ski
e-mail: post@purefoodnorway.no