
FINT BRØD
HAVRELOFF
Bakt med naturlig glutenfri havre

Ingredienser
Vann, maisstivelse, modifisert tapiokastivelse, potetstivelse, tapiokastivelse, rismel, glutenfri havre, druesukker, honning, salt, guargummi (fortykningsmiddel), solsikkelecithin (emulgator), gjær, askorbinsyre (melbehandlingsmiddel).
FRI FOR: Gluten, hvetestivelse, melk, laktose, egg, soya og lupiner.
Allergi informasjon: Kan inneholde spor av sesamfrø.
VEGANSK
Hvor finner jeg brødet?
Du finner brødet i FRI FOR fryseskapet hos Meny og i utvalgte SPAR og Bunnpris-butikker. Spør gjerne butikksjefen om du ikke finner produktet du ser etter. Du, som forbruker, kan være med på å påvirke hvilke produkter som skal finnes i din nærbutikk.
Ryconbakeriet
Brødene bakes av hender som snakker og hender som baker. Med arbeidsglede hos Ryconbakeriet i Oslo, en unik arbeidsplass for døve/hørselshemmede og døvblinde.
Les mer om Ryconbakeriet her
Tips
Rist skivene direkte fra frossen tilstand i en brødrister, smaker som nystekt. Gir en sprø skorpe og saftig myk kjerne.
Næringsinnhold
per 100 g
Energi 1076 kJ/ 257 kcal,
fett 0,5 g, hvorav mettede fettsyrer 0,1 g,
karbohydrater 6,3 g, hvorav sukkerarter 2,3 g,
protein 1,7 g, salt 1,1 g
Lav FODMAP
(Magevennlig mat)
Vi har utviklet flere produkter som er lav FODMAP.
FODMAP står for fermenterbare oligosakkarider, disakkarider, monosakkarider og polyoler. Felles for alle stoffene er at de er tungt fordøyelige karbohydrater som finnes i et bredt spekter av matvarer. Begrensning av mat med mye FODMAP`s kan forbedre symptomene dramatisk hos de som sliter med sensitiv mage/IBS.
Det er viktig å være klar over at det er mange FODMAP lister på nett. Vi følger matvarerlisten til The Monash University i Australia, som er den ledende eksperten innenfor FODMAP. Denne listen oppdateres kontinuerlig ettersom nye matvarer testes.
Oppbevaring
Frysevare -18 ºC eller kaldere. Må ikke fryses etter tining