Glutenfri kanelkake.jpg

kanel

kake

Du trenger: 

150g sukker

50g brun farin

150g smør, myk

3 egg

1ts vaniljeekstrakt

300g Pure Food hvetemelerstatter

1 1/2 ts bakepulver

Fyll
  • 1 ss kanel

  • 1 ss sukker

Glasur
  • 150g melis

  • Appelsinsaft

FREMGANGSMÅTE

Sett ovnen til en temp å 180C

Rør sukker, brun farin og smør lett og luftig. Tilsett ett og ett egg om gangen, og rør godt inn. Rør inn vaniljeekstrakt. Sikt hvetemelerstatteren sammen med bakepulveret og rør inn.

Dekk langpannen med bakepapir og fordel halvparten av deigen i formen, så jevnt som mulig. Lag fyllet ved å blande kanel og sukker sammen. Strø blandingen jevnt over deigen. Bruk en skje til å fordele resten av deigen klattvis over kaken. Det vil se slik ut: 

Stek kaken i forvarmet ovn i ca. 20-25 minutter til den er gjennomstekt. Sjekk med kakepinne før du tar kaken ut av ovnen. La kaken avkjøle i formen.

Løft kaken ut av formen ved hjelp av bakepapiret og skjær kaken i ruter.

Bruke litt pressa saft fra appelsin med melis til glasur, det gir en ekstra god smak.

  • Facebook - White Circle
  • Instagram - Hvit Circle

Pure Food Norway AS
Haugenveien 5
1400 Ski
e-mail: post@purefoodnorway.no

© Pure Food Norway AS