Oppskrifter

PROTEINRIKT PROTEINBRØD MED 

PURE FOOD BAKEMIKS

1 pose (450 g) Pure Food Proteinbrød Bakemiks
3,0 dl lunkent vann
5 g gjær 

 

1.      Bland 1 pose (450g) Proteinbrød bakemiks sammen med 5 g tørrgjær.

2.      Tilsett 3 dl lunkent vann og rør godt sammen det våte og det tørre. Deigen skal være litt             løs. Ved bruk av fersk gjær løses gjæren opp i vannet før det blandes med det tørre.

3.      Legg deigen i en brødform, dekk til med et kjøkkenhåndkle og la brødet heve på  et lunt              sted til dobbel størrelse, dette tar ca. 60 minutter.

4.      Stek brødet ved 200 °C i ca. 60 min, til gylden skorpe.

 

Nyt!

SPRØ PIZZABUNN MED UNIVERSAL HVETEMEL -ERSTATTER

450 g Pure Food Hvetemel-

erstatter
3,8 dl lunkent vann
1 ts salt

 

45 g olivenolje

10 g sukker

20 g fersk gjær

1. Bland alt det tørre sammen i en stor bolle.

2. Tilsett gjær, deretter lunkent vann og olje.

3. Elt alt sammen i en kjøkkenmaskin (ca. 5 min) til du har en myk og våt deig.

4. Del deigen i to, rull ut på stekeplate mellom to bakeark. Om deigen er klissete bruk våte hender eller en plastikkskje. Deigen må være veldig tynn, da den vill heve godt i ovnen.

5. La heve på benken i ca. 20 min 

6. For sprø bunn; forstek pizzabunnen i forvarmet ovn ved 220 °C i ca.7 minutter. 

7. Pensle toppen av deigen med olivenolje. Spre ut tomatsaus og dryss på ønsket topping. La steke i ovnen til klar! Ca. 220 °C i 12 min.

TIPS: Stek pizzabunnen i ovnen i ca. 7 minutter først, for et sprøere resultat.

KLASSISK BRØD

450 g Pure Food Hvetemel-

erstatter
3,3 dl lunkent vann
14 g salt (1 ss)

 

1 ss spisskummen eller etter smak

1 pose tørrgjær

1. Bland godt sammen alle de “tørre“ ingredienser i en bolle – dvs. Hvetemel- erstatter, gjær, salt og spisskummen.
2. Hell lunkent vann opp i bollen og kna til blandingen blir glatt (i omtrent fem minutter).
3. Plasser deigen i brødformen og la det heve på benken i ca. 1 time. Dekk gjerne til med et klede eller plastfolie.

4. Stek brødet i om lag en time ved 200 °C, til gylden skorpe.

AVOKADOBRØD

450 g Pure Food Hvetemel-

erstatter
270 ml vann med kullsyre
135 g most fruktkjøtt fra en moden avokado
14 g salt


 

½ ts av malt/knust spisskummen

1 fedd presset hvitløk

1 ts malt søt paprika i krydderform

1 pose tørrgjær

1. Bland godt sammen alle de “ tørre“ ingredienser i en bollen – dvs. Hvetemel-erstatter, gjær, salt, spisskummen, paprika, hvitløk og most fruktkjøtt fra en avokado.
2. Hell vann med kullsyre opp i bollen og kna til blandingen blir glatt (i omtrent
fem minutter).
3. Plasser deigen i brødformen og la det heve på benken i ca. 1 time. Dekk gjerne til med et klede eller plastfolie.

4. Stek brødet i om lag en time ved 200 °C, til gylden skorpe.

BANANBRØD

450 g Pure Food Hvetemel-

erstatter
150 ml vegetabilsk “kokosmelk“
(av type Alpro)
180 ml vann med kullsyre


 

1 ss rom eller 3-4 dråper rom essens (kan sløyfes)

1 ts salt
200 g moste bananer
1 pose tørrgjær

1. Bland godt sammen alle “tørre“ ingredienser i bollen – dvs. Hvetemel-erstatter
,gjær og salt. Tilsett så de moste bananene og bland dem godt inn.
2. Hell “kokosmelk“, vann med kullsyre og rom opp i bollen og kna til
blandingen blir glatt (i omtrent fem minutter). For sterkere eller svakere rom-smak justerer du bare mengden etter ønske. Den kan sløyfes om ønskelig.
3. Plasser deigen i brødformen og la det heve på benken i ca. 1 time. Dekk gjerne til med et klede eller plastfolie.
4. Stek brødet i om lag en time ved 200 °C, til gylden skorpe.

 

TIPS: For mer smak tilsett gjerne rosiner og/eller valnøtter.

PIZZABRØD MED OLIVEN, OST OG OREGANO

450 g Pure Food Hvetemel-

erstatter
380 ml lunkent vann
1 ss olivenolje
10 g salt

 

¾ ts oregano

50 g hakkede oliven

3 ss parmesan

1 pose tørrgjær 

1. Bland godt sammen alle de “tørre“ ingredienser i en bollen – dvs. Hvetemel-

erstatter, gjær, salt, oregano, ost og oliven.
2. Hell lunkent vann opp i bollen og kna til blandingen blir glatt (i omtrent fem minutter).
3. Tilsett olivenolje og kna litt til.
4. Plasser deigen i brødformen og la det heve på benken i ca. 1 time. Dekk gjerne til med et klede eller plastfolie.

5. Stek brødet i om lag en time ved 200 °C, til gylden skorpe.

POTETBRØD

450 g Pure Food Hvetemel-

erstatter
270 ml lunkent vann
50 g bakefett, helst uten laktose
1 egg

14 g salt 
1 ts spisskummen eller etter smak
225 g skrelte, kokte og moste poteter

1 pose tørrgjær

1. Bland godt sammen alle de “tørre“ ingredienser i en bolle  – dvs.  Hvetemel-
erstatter, gjær, salt, spisskummen og kokte moste poteter.
2. Hell vann opp i bollen og kna til blandingen blir glatt (i omtrent fem minutter).
3. Tilsett smeltet fett og kna litt til. 

4. Plasser deigen i brødformen og la det heve på benken i ca. 1 time. Dekk gjerne til med et klede eller plastfolie.

5. Stek brødet i om lag en time ved 200 °C, til gylden skorpe.

LØKBRØD

450 g Pure Food Hvetemel-

erstatter
405 ml lunkent vann
14 g salt

1 ss spisskummen eller etter smak
45 g løk, stekt i solsikke- eller olivenolje
1 pose tørrgjær

1. Bland godt sammen alle de “tørre“ ingredienser i en bolle – dvs. Hvetemel-

erstatter, gjær, salt, spisskummen og stekt løk.
2. Hell lunkent vann opp i bollen og kna til blandingen blir glatt (i omtrent fem
minutter).

3. Plasser deigen i brødformen og la det heve på benken i ca. 1 time. Dekk gjerne til med et klede eller plastfolie.

4. Stek brødet i om lag en time ved 200 °C, til gylden skorpe.

HVITLØKBRØD

450 g Pure Food Hvetemel-

erstatter
360 ml lunkent vann
1 ss olivenolje
14 g salt 

1 ss spisskummen eller etter smak
5 fedd stekt knust hvitløk eller etter smak
1 pose tørrgjær

1. Bland godt alle “tørre“ ingredienser i bollen – dvs. Universal Hvetemelerstatter-
miks, gjær, salt, spisskummen og stekt knust hvitløk.
2. Hell lunkent vann opp i bollen og kna til blandingen blir glatt (i omtrent fem
minutter).
3. Tilsett olivenolje og kna litt til.

4. Plasser deigen i brødformen og la det heve på benken i ca. 1 time. Dekk gjerne til med et klede eller plastfolie.

5. Stek brødet i om lag en time ved 200 °C, til gylden skorpe.

CHILIBRØD

450 g Pure Food Hvetemel-

erstatter
360 ml lunkent vann
1 ss olivenolje
10 g salt

3 finhakkede chili eller etter smak
90 g revet parmesan
1 pose tørrgjær 

1. Bland godt sammen alle de “tørre“ ingredienser i bollen – dvs.  Hvetemel-

erstatter, gjær, salt, ost og finhakkede chilipaprikaer.
2. Hell lunkent vann opp i bollen og kna til blandingen blir glatt (i omtrent fem
minutter).
3. Tilsett olivenolje og kna litt til.

4. Plasser deigen i brødformen og la det heve på benken i ca. 1 time. Dekk gjerne til med et klede eller plastfolie.

5. Stek brødet i om lag en time ved 200 °C, til gylden skorpe.

YOGHURTBRØD

450 g Pure Food Hvetemel-

erstatter
225 ml lunken melk
135 g naturell yoghurt

14 g salt 
1 ss spisskummen eller etter smak
1 pose tørrgjær 

1. Bland godt sammen alle de “tørre“ ingredienser i en bolle – dvs. Hvetemel- 

erstatter, gjær, salt og spisskummen.
2. Tilsett hvit yoghurt og hell lunken melk opp i bollen og kna til blandingen blir
glatt (i omtrent fem minutter).

3. Plasser deigen i brødformen og la det heve på benken i ca. 1 time. Dekk gjerne til med et klede eller plastfolie.

4. Stek brødet i om lag en time ved 200 °C, til gylden skorpe.

BRØD MED VALMUEFRØ

450 g Pure Food Hvetemel-

erstatter
330 ml lunkent vann
14 g smør
15 g salt (1 ss)

2 ss parmesan
50 g valmuefrø, hel eller malt
1 pose tørrgjær 

1. Bland godt sammen alle de “tørre“ ingredienser i en bolle – dvs.  Hvetemel-

erstatter, gjær, ost, valmuefrø og salt.
2. Hell lunkent vann opp i bollen og kna til blandingen blir glatt (i omtrent fem
minutter).
3. Tilsett smeltet smør og kna litt til.

4. Plasser deigen i brødformen og la det heve på benken i ca. 1 time. Dekk gjerne til med et klede eller plastfolie.

5. Stek brødet i om lag en time ved 200 °C, til gylden skorpe.

BRØD MED VALNØTTER, ROSINER OG ROM

450 g Pure Food Hvetemel-

erstatter
330 ml lunkent vann
1 ss rom
1 ss honning
30 g smør
5 g salt

40 g sukker
2-3 dråper romessens (eller etter smak) 
40 g hakkede valnøtter
30 g rosiner
1 pose tørrgjær

1. Bland godt sammen alle de “tørre“ ingredienser i bollen – dvs. Hvetemel-

erstatter, gjær, salt, sukker, valnøtter, rosiner.
2. Hell lunkent vann og rom opp i bollen. Tilsett honning og romessens, kna til blandingen blir glatt (i omtrent fem minutter).
3. Tilsett smeltet smør og kna litt til.

4. Plasser deigen i brødformen og la det heve på benken i ca. 1 time. Dekk gjerne til med et klede eller plastfolie.

5. Stek brødet i om lag en time ved 200 °C, til gylden skorpe.

CIDERBRØD

450 g Pure Food Hvetemel-

erstatter
360 ml Eplecider eller
annen gjæret epledrikke
2 ss solsikkeolje

10 g salt
7 g bakepulver
1 pose tørrgjær

1. Bland godt sammen alle de  “tørre“ ingredienser i en bolle – dvs. Hvetemel-

erstatter, gjær, bakepulver og salt.
2. Hell gjæret epledrikke (cider) oppi bollen og kna sammen til blandingen blir glatt
(i omtrent fem minutter). Bruk gjerne kjøkkenmaskin.
3. Tilsett olje og kna litt til.

4. Plasser deigen i brødformen og la det heve på benken i ca. 1 time. Dekk gjerne til med et klede eller plastfolie.

5. Stek brødet i om lag en time ved 200 °C, til gylden skorpe.

ØLBRØD

450 g Pure Food Hvetemel-

erstatter
180 ml lunkent vann
180 ml glutenfri øl
15 g salt (1 ss)

1 ss spisskummen elleretter smak
1 pose tørrgjær
50 g sesamfrø

1. Bland godt sammen alle de “tørre“ ingredienser i en bolle – dvs. Hvetemel-

erstatter, gjær, salt, spisskummen og sesamfrø.
2. Hell lunkent vann og øl opp i bollen og kna til blandingen blir glatt (i omtrent
fem minutter).

3. Plasser deigen i brødformen og la det heve på benken i ca. 1 time. Dekk gjerne til med et klede eller plastfolie.

4. Stek brødet i om lag en time ved 200 °C, til gylden skorpe.

SURMELKSBRØD

450 g Pure Food Hvetemel-

erstatter
375 ml surmelk
14 g salt 

1 ss spisskummen eller etter smak
1 pose tørrgjær

1. Bland godt sammen alle de “tørre“ ingredienser i en bolle – dvs. Hvetemel-

erstatter, gjær, salt og spisskummen.
2. Hell surmelk opp i bollen og kna hardt til blandingen blir glatt.

3. Plasser deigen i brødformen og la det heve på benken i ca. 1 time. Dekk gjerne til med et klede eller plastfolie.

4. Stek brødet i om lag en time ved 200 °C, til gylden skorpe.

RISBRØD

400 g Pure Food Hvetemel-

erstatter
400 ml lunkent vann
130 g kokt ris (dvs. av 50 g råvekt)

1,5 g salt
1 pose tørrgjær

Søt variant - istedenfor salt brukes:
1 ss sukker
½ ss kanel

1. Bland godt sammen alle de “tørre“ ingredienser i en bolle – dvs. Hvetemel-

erstatter, gjær, kokt ris og salt.
2. Foretrekker du en søt variant, bytter du ut salt med sukker og kanel.
3. Hell lunkent vann opp i bollen og kna til blandingen blir glatt (i omtrent fem
minutter).

4. Plasser deigen i brødformen og la det heve på benken i ca. 1 time. Dekk gjerne til med et klede eller plastfolie.

5. Stek brødet i om lag en time ved 200 °C, til gylden skorpe.

FRØBRØD

350 g Pure Food Hvetemel-

erstatter
360 ml lunkent vann
15 g salt (1 ss)

1 ss spisskummen eller etter smak
150 g frøblanding (solsikke-, lin-, gresskar-, hamp-, sesam-, og chiafrø)*

* Bruk maks 10 g chiafrø.

1 pose tørrgjær (7 g)

1. Bland godt sammen alle de “tørre“ ingrediensene i en bolle – dvs. Hvetemel-

erstatter, gjær, salt, spisskummen og frø.
2. Hell vann med kullsyre opp i bollen og kna grundig (i omtrent fem minutter).

3. Plasser deigen i brødformen og la det heve på benken i ca. 1 time. Dekk gjerne til med et klede eller plastfolie.

4. Stek brødet i om lag en time ved 200 °C, til gylden skorpe.

BACONBRØD

450 g Pure Food  Hvetemel-

erstatter
315 ml lunkent vann
10 g salt

1 ss spisskummen eller etter smak
90 g stekt bacon i terninger
1 pose tørrgjær (7 g)

1. Bland godt sammen alle de “tørre“ ingredienser i en bolle – dvs. Hvetemel-

erstatter, gjær, salt, spisskummen og bacon.
2. Hell lunkent vann opp i bollen og kna grundig (i omtrent fem minutter).

3. Plasser deigen i brødformen og la det heve på benken i ca. 1 time. Dekk gjerne til med et klede eller plastfolie.

4. Stek brødet i om lag en time ved 200 °C, til gylden skorpe.

OSTEBRØD (COTTAGE CHEESE)

450 g Pure Food Hvetemel-

erstatter
270 ml lunkent vann
30 g smør
1 egg

13 g salt 
1 ss spisskummen eller etter smak
115 g fersk ost av type cottage cheese
1 pose tørrgjær (7 g)

1. Bland godt sammen alle de “tørre“ ingredienser i en bolle – dvs. Hvetemel-

erstatter, gjær, salt, spisskummen.
2. Tilsett fersk ost av type cottage cheese og egg.
3. Hell vann opp i bollen og kna til blandingen blir glatt (i omtrent fem
minutter).
4. Tilsett smeltet smør og kna litt til.

5. Plasser deigen i brødformen og la det heve på benken i ca. 1 time. Dekk gjerne til med et klede eller plastfolie.

6. Stek brødet i om lag en time ved 200 °C, til gylden skorpe.

BRØD MED SVINEFETT

450 g Pure Food Hvetemel-

erstatter
315 ml lunkent vann
13 g salt (1 ss)

1 ss spisskummen eller etter smak
90 g malte klumper av svinefett
1 pose tørrgjær (7 g)

1. Bland godt sammen alle de “tørre“ ingredienser i en bolle – dvs. Hvetemel-

erstatter, gjær, salt, spisskummen og klumper av svinefett.
2. Hell lunkent vann opp i bollen og kna godt (i omtrent fem minutter).

3. Plasser deigen i brødformen og la det heve på benken i ca. 1 time. Dekk gjerne til med et klede eller plastfolie.

4. Stek brødet i om lag en time ved 200 °C, til gylden skorpe.

EGGEBRØD

450 g Pure Food Hvetemel-

erstatter
2 vispede egg
x ml lunkent vann*

25 g margarin eller smør
15 g salt
1 pose tørrgjær (7 g)

* Hell så mye vann til de vispede eggene
som trengs til at den totale mengden
(egg + vann) er 350 ml.

1. Bland godt sammen alle de “tørre“ ingredienser i en bolle – dvs. Hvetemel-

erstatter, gjær, salt og spisskummen.
2. Hell surmelk opp i bollen og kna godt til blandingen blir glatt.

3. Plasser deigen i brødformen og la det heve på benken i ca. 1 time. Dekk gjerne til med et klede eller plastfolie.

4. Stek brødet i om lag en time ved 200 °C, til gylden skorpe.

KÅLBRØD

450 g Pure Food Hvetemel-

erstatter
330 ml lunkent vann
13 g salt 

1 ss spisskummen eller etter smak
70 g finhakket surkål*
1 pose tørrgjær (7 g)

* Det er veldig viktig at surkålen 
hakkes veldig fint.

1. Bland godt sammen alle de “tørre“ ingredienser i en bolle – dvs. Hvetemel-

erstatter, gjær, salt, spisskummen og finhakket surkål.
2. Hell lunkent vann opp i bollen og kna godt til blandingen blir glatt (i omtrent fem
minutter).

3. Plasser deigen i brødformen og la det heve på benken i ca. 1 time. Dekk gjerne til med et klede eller plastfolie.

4. Stek brødet i om lag en time ved 200 °C, til gylden skorpe.

HORN, RUNDSTYKKER, BOLLER, BAGETTER

450 g Pure Food Hvetemel-

erstatter
330 ml lunken melk
1 pose tørrgjær (7 g)

1 ts sukker
2 ts salt
45 g smeltet smør eller margarin

Mengden tilsvarer omtrent 14 horn.

1. Bland godt sammen alle de “tørre“ ingredienser i en bolle - dvs. En pose Hvetemel- erstatter, gjær, sukker og salt.

2. Hell i den lunkene melken og kna godt til blandingen blir glatt (i omtrent fem minutter).
3. Til slutt tilsetter du smeltet smør , kna godt til smøret er godt innarbeidet i deigen.
3. La deigen heve i bollen i omtrent 45 minutter.
4. Deretter lag horn (rundstykker, boller, bagetter) og la dem heve i 10 minutter til.
5. Smør dem med vispet egg eller vann og dryss f.eks. valmuefrø, sesam, solsikke- eller
linfrø på dem.


Anvisning for steking
1. Forvarm ovnen  til 250 °C, sett inn baksten og plasser samtidig en
full kopp isbiter i bunnen av ovnen (for å danne damp i ovnen). Stek på 250 °C
i 10 minutter.
2. Senk så temperaturen til 170 °C og stek ytterligere i om lag 25 minutter.

SØTBAKST AV GJÆRDEIG

kaker, småkaker, boller...

125 ml melk
2 ss fløte
2 ss sukker
3 ts vaniljesukker

1 eggeplomme
 

1 stykke fersk gjær    (42 g)

Pure Food Hvetemel

-erstatter                    320 g
En klype salt
Nøytral olje                 75 ml

1. Bland sukker, vaniljesukker og fersk gjær i en liten bolle. Bland lunken
melk og fløte og hell det i bollen. Bland grundig sammen med teskje til en tynn grøt. 
La blandingen aktiveres på et varmt sted, den er klar når den begynner å "boble".
2. Bland Hvetemel-erstatter med 1 klype salt i en bolle. Lag en grop midt
i blandingen hvor du legger eggeplommen og gjærblandingen
opp i. Bland sammen med teskje og hell olje litt etter litt. Bland deigen
helt til den blir helt glatt og smidig. Dersom du ønsker å spare kreftene, lar du
kjøkkenmikseren gjøre jobben.
3. Når deigen er klar former du deigen til ønsket resultat, eks: boller. Legg dem på et stekebrett med bakepapir for heving. La heve i ca. 1 time.

4. Når hevetiden er over tilføyer du eventuelt fyll eller annen topping som skal på før steking. 
5. Stek i middels varm stekeovn helt til deigen får vakker gyllen farge.

Grove rundstykker og/eller baguetter

1 ts Fiberhusk (valgfritt)        
5 g Sukker (valgfritt)             
1 ss Bakepulver (eller gjær) 
1 ss Salt                                 

1,4 dl Vann lunket                  
120 g Pure Food Hvetemel- 

erstatter                      

120 g Pure Food proteinbrød

bakemiks                     
60 g Nøytral Olje (eller smeltet smør) 

Bland sammen de tørre ingrediensene. Tilsett gjær eller bakepulver og hell i lunket vann, olje (eller smeltet smør) og bland det godt sammen. Dette vil gi en klissete deig. Del deigen inn i seksjoner og form til rundstykker og bagetter.

La deigen heve i ca 50 minutter.


Hvis deigen er for klissete, bruk våte hender eller olje. Hvis du bruker bakepulver trenger du ikke heving. Bak i ovn på 200° C i 35-45 min.

Glutenfri Appelsinmuffins

3 egg
1 ts bakepulver
Revet skal av en ½ appelsin
Saften av ½ -1 appelsin

200g smør
200g sukker
200g Pure Food H
vetemel-

erstatter
 

Smelt smøret, bland så smør og sukker hvitt. Tilsett deretter et og et egg under omrøring. Tilsett så saften og revet skal fra 1 appelsin. Rør så inn mel og bakepulver til jevn røre. Fordel røren i muffinsformene 2/3 fulle og stek på 175  ºC til gjennomstekte. Ca. 15-20 min. Avkjøl på rist og pynt med melis eller annen topping.
 
Tips: Lag melisen på appelsinsaften, gir et kjempegodt og friskt resultat.
 
Vel bekomme

 

Eplekake med sorghum og chiafrø

120 g sorghum mel
30 g chiafrø
140 g sukker
1 ts kanel
1 ts bakepulver
klype salt

 

4 egg (eller egge-erstatning)
1 dl nøytral olje
½ dl eplejuice
4 grovt revet epler uten kjerne og skall.
200 g carob pulver (kan erstattes med kakao pulver)

Bland alle de tørre ingrediensene sammen i en bolle, unntatt carob pulveret. Bland så olje, eplejuice og egg sammen i en annen bolle. Bland det tørre med det våte og rør sammen. Tilsett de revede eplene og carob pulveret. Stekes i en smurt ildfast form ca. 20 × 30 cm. I ca. 30-40 minutter i forvarmet ovn ved 180 ° C.

 

Teff muffins

Bland alt det tørre sammen i en bolle og tilsett olje, honning og vann. Visp god sammen. Fordel deigen i muffinsformene, ca. 2/3 fulle. Stekes ved 160 ° C i ca. 35 minutter.
 

3 ss planteolje
450 ml vann
To håndfuller solbær eller blåbær (kan være frosne)
50 g kakao pulver

200 g mørkt teff mel
250 g Pure Food Hvetemel-

erstatter
100 g sukker
1 ts bakepulver
1 ss honning

Muffin med kastanje og chiafrø

60 g kastanjemel
80 g Pure Food Hvetemel-

erstatter
30 g chiafrø
160 g sukker
1 ts kanel

1 ts bakepulver
1 klype salt
1 dl planteolje
½ dl solbær
200 ml rismelk

Bland alt det tørre sammen i en bolle og tilsett olje, rismelk og solbærene. Visp god sammen og fordel deigen i muffinsformene, ca. 2/3 fulle. Stekes ved 160 ° C i ca. 35 min.

Sorghum pannekaker

Bland alt det tørre sammen i en bolle og tilsett melken, rør godt sammen. Røren skal ha “pannekakerøre konsistens“, tilsett mer melk om nødvendig. Stekes i medium varm panne i planteolje eller smør.

1 ss sukker
1 klype kanel
300 ml rismelk

80 g sorghum mel
140 g Pure Food Hvetemel-

erstatter
2 ts bakepulver
1 ts psyllium

Sorghum Brød

60 g sorghum-mel
250 g Pure Food Hvetemel-

erstatter
30 g olje
10 g sukker eller honning

 

½ ts salt
1 ts psyllium (valgfritt, ikke nødvendig)
15 g gjær
250 ml vann

Bland alt det tørre sammen i en bolle. Bland gjæren ut i lunkent vann og bland inn med det tørre. Eltes i ca. 10 min for hånd eller i mikser. Legg deigen i en smurt brødform og la den heve i ca. 50 min. Stekes i ovnen ved 200 ºC i ca. 45 minutter.

Grønn Smoothie med Chiafrø

1 eple
1 banan

50 g spinat
1 ts chiafrø

Bland alle ingrediensene sammen i en blender til smoothie.

 

Baguetter

  • Bland Hvetemel- erstatter, proteinbrød miksen og salt sammen.

  • Løs gjæren opp i lunket vann til løst opp.

  • Tilsett gjærblandingen og oljen og elt sammen i ca. 10 min.

  • Del deigen inn i 4 deler og form til baguetter. Deigen er klissete, bruk vann eller olje på hendene for å lettere forme deigen. Legg bagettene på stekepapir og la dem heve i ca. 50 min.

  • Pynt med solsikke eller linfrø på toppen av bagettene før steking.

  • Sprut litt vann på baguettene før du setter dem i ovnen. Stekes på 180 °C, i ca. 25-30 min. Ta bagettene ut fra ovnen når de er gyldenbrune, avkjøles på en rist.

1 ss olje

½ ts salt

Solsikkefrø eller linfrø

450 g Pure FoodHvetemel-

erstatter

100 g Proteinbrød bakemiks

20 g Fersk gjær

340 ml vann

Rundstykker Grove

½ ts salt

1 egg (eller egge-erstattning)

75 ml kaldt vann (+50 ml om du bruker egge-erstattning)

50 g olje (eller smeltet smør)

Linfrø eller solsikkefrø til topping

  • Bland sammen de tørre ingrediensene.

  • Visp sammen cottage cheese, egg, vann og olje. Bland så det våte med det tørre. Det vil gi en lett klebrig deig. La den hvile i kjøleskapet i ca. 20 minutter.

  • Del deigen inn i 6 biter og form til rundstykker. Pynt med ønskede frø eller nøtter.

  • Stek rundstykkene på 180 ° C i ca. 25-30 min. La hvile på rist til avkjølt.

Tips: Tilsett frø og/eller nøtter i deigen for mer smak!

200 g Pure Food Hvetemel-

erstatter

100 g Sorghum-mel

2 ts glutenfri bakepulver

2 ts  salt

250 g cottage cheese (eller tofu om du vil ha det plantebasert)

1 ss nøytral olje

  • Facebook - White Circle
  • Instagram - Hvit Circle

© Pure Food Norway AS

Pure Food Norway AS
Haugenveien 5
1400 Ski
e-mail: post@purefoodnorway.no