glutenfri lunsjvafler

Lunsj

vafler med havre

Lei brødskiva? Prøv grove og luftige vafler med pålegg til lunsj isteden.

 

INGREDIENSER

1,5 dl proteinbrød bakemiks

1,5 dl hvetemelerstatter

1 dl lettkokte glutenfri havregryn

0,5 ts bakepulver

3 stk egg

2 ss flytende margarin

4 dl lettmelk

TIPS

  • Om du ønsker melkefrie vafler kan melken byttes ut med plantebasert melk og smøret med plantebasert smør

  • Spar tid og lag røren dagen før. Oppbevar den i kjøleskapet med tett lokk eller plastfolie.

SLIK GJØR DU

1.

Ha mel, havregryn og bakepulver i en bolle.

2.

Tilsett egg, flytende margarin og melk. Rør sammen til en klumpfri røre.

3.

La røren hvile i ca. 10-15 minutter før du steker vaflene. I mellomtiden kan du forberede toppingen du ønsker.

4.

Fordel en øse med røre i vaffeljernet. Stek vaflene godt og legg dem over på rist etter hvert som de er ferdig stekt.

5.

Server vaflene med saltpølse, rømme og brokkoli spiremix. Eller noe annet godt du har i kjøleskapet!