top of page
bilde Helge Andreas web.jpg

Det er få brød på markedet som kan måle seg med lavFODMAP-brødene til Pure Food på smak, konsistens og næringsinnhold.

Helge Andreas Klinisk Ernæringsfysiolog KEFF

 

Helge Andreas er autorisert klinisk ernæringsfysiolog.

I tillegg til rollen ved Tangen Helseklinikk underviser han ved Norges Idrettshøyskole og er tilknyttet Sunn Idrett og helseteam i Norges Skiforbund, langrenn.

 

Han har god erfaring i arbeid med vektnedgang, vektoppgang, livsstilssykdom (hjerte-/kar, diabetes type 2), irritabel tarm/intoleranse, idrettsernæring, feilernæring og sunt kosthold.

LavFODMAP-kosthold reduserer mageplager for de fleste med irritabel tarm syndrom. Fruktaner er en type FODMAP som kan gi oppblåsthet. For mange nordmenn er kornvarer en stor kilde til fruktaner. Da brød og andre kornvarer er en viktig kilde til energi, fiber og vitaminer så vil det være fornuftig å velge brødvarer som gir tilførsel av viktige næringsstoffer samtidig som fruktan-innholdet er lavt. Brødene til Pure Food Norway er gode alternativer i denne sammenheng. Det finnes flere brød på markedet som er lav på fruktaner og FODMAP, men det er få brød som kan konkurrere med Pure Food-brødene på smak og konsistens. Chia brødet er klassifisert lav-fodmap uavhengig av mengde, og Spirebrødet er lav FODMAP med opp til to brødskiver per måltid.

For nordmenn er brød en viktig kulturell, praktisk og næringsgivende matvare. Grovt brød er en god kilde til fiber og en rekke andre sunne næringsstoffer. Mange sliter med allergi og/eller intoleranse for korn og andre vanlige ingredienser i brød. Det finnes flere glutenfrie brød på markedet, men desverre rapporterer mange at glutenfritt brød ofte er dårlig på smak og konsistens. For personer som ikke kan spise vanlig brød er det viktig at alternative brødkilder har en god næringsprofil og gir et godt bidrag med fiber. Glutenfrie brød fra Pure Food er svært gode alternativer til sunt brød for personer som ikke kan konsumere gluten, FODMAP, melk eller egg. Brødene inneholder godt med fiber og produsenten benytter ikke konsistensmidler som kan være knyttet til økt risiko for betennelse i tarmen. Og nesten like viktig, brødene er svært gode på smak og konsistens!

Klinisk ernæringsfysiolog Helge Andreas Felberg forteller at han får gode tilbakemeldinger på brødene fra sine pasienter og legger til at han ukentlig anbefaler personer med irritabel tarm syndrom som sliter med oppblåsthet å prøve brødet.

bottom of page