top of page
Ladia Pure Food small.jpg

"Vårt mål er å endre forbrukernes oppfattelse av glutenfritt bakverk. Vår innsats har resultert i flere brød og rundstykker som ikke alene er glutenfri men i tillegg er høy på næring. Vi er trygge på at vi har gjort den gamle oppfattelsen til skamme og at glutenfri bakverk ikke trenger å være kjedelig og smakløse"

— Ladislav Jilek PhD

Partner og produktutvikler

Ladislav Jilek

PhD

Partner og Produktutvikler

Etter endt utdannelse fra universitetet har Ladislav jobbet i næringsmiddelindustrien med; oppbygging av grønnsaksspirer, grønn produksjon og utvikling av innovative matvarer.

Ladislav har i samarbeid med vårt lokale glutenfri bakeri; Ryconbakeriet og deres erfarende bakere utviklet og skapt revolusjonerende glutenfritt bakverk.

 

SULFORAFAN - FUTURE FOOD

 

Ladislav deltar også som forsker i prosjekter som Foods high in sulforafan QK1910264, Utvikling av teknologi for plantedyrking med lavere energibehov QF4080, Næringskonsentrat (flytende og pulver) 252611 og andre forskningsprosjekter.

Nylig har det vært en økende interesse for forskning om antioksidanter avledet fra planter i mat og dens påvirkning på menneskers helse. Det er et økende bevis for at dietter som er rike på fytokjærstoffer, flavonoider, polyfenoler og antioksidanter, kan ha potensielle helsemessige fordeler for forbrukerne.

 

Derfor fokuserer PFN, med støtte fra Norges Forskningsråd på innovative næringsstoffer som er næringstette i matvarer.

 

Ifølge nyeste forskning er brokkolispirer en av de mest verdifulle kildene til de multidireksjonelle fytokjemikaliene. Unge spirer inneholder mange bioaktive, helsefremmende forbindelser. De har blitt anerkjent som en rik kilde til allsidige biologisk aktive forbindelser som flavonoider, polyfenoler, glukosinolater og andre endogene metabolitter med dokumentert "anti" kreftaktivitet og annen forebyggende virkninger mot moderne sykdom.

 

Derfor har PFN utviklet en ny prosess for produksjonen av frysetørket næringsrikt pulver basert på brokkolispirer og andre viktige planter. Spesiell oppmerksomhet er rettet mot bevaring av fytokjemikalier, polyfenoler, antioksidanter og glukosinolater (hovedsakelig sulforafan). Pure Foods produkter er utviklet for å øke næringsverdien til et bredt utvalg av matvarer. Les mer om prosjektene våre her.

 

bottom of page