nyttårsdessert.jpg

CLAFOUTIS(4-6 porsjoner)

2 ½ dl          helmelk

3                    egg

1 ¼ dl           sukker

1 ts               vaniljesukker

2 ss             smeltet smør 

1 ¼ dl          hvetemel-erstatter

 

FYLL

5 dl             Kirsebær(uten stein) Jordbær/bringebær/blåbær

Eller 3-4 plommer eller fersken

 

Slik gjøres det:

Visp sammen alle ingrediensene til en jevn røre. Hell røren i en stekepanne eller en smurt paiform. Ha over frukt, bær eller ønsket smakstilsetning.

 

I stekeovn, forvarmet til 170 grader, til alt er gjennomstekt og gyllent, ca. halvtime. Denne desserten kan fint lages på grill eller over bål. Man må da passe på at den ikke blir brent under mens den fortsatt er rå oppå. Hvis bålet/grillen er veldig varm kan det lønne seg å holde stekepannen litt i utkanten av de varmeste glørne for å få mer indirekte varme som ikke brenner kaken.

Serveres varm med is, vaniljesaus eller kesam til.

  • Facebook - White Circle
  • Instagram - Hvit Circle

Pure Food Norway AS
Haugenveien 5
1400 Ski
e-mail: post@purefoodnorway.no

© Pure Food Norway AS