Glutenfritt bananbrød.jpg

energi

bananbrød 

Har du brune bananer liggende på benken? Da kan du lage dette saftige og gode bananbrødet – fullt av sunn energi! Perfekt som turmat, til kaffekosen eller i matpakka. 

INGREDIENSER

4 stk egg

3 dl sukker

6 dl Pure Food hvetemelerstatter 

2 ts natron

2 ts vaniljesukker

1 ts malt kanel

1 ts salt

4 stk moden banan, most

150 g mørk sjokolade,(70% kakao)

100 g tørket aprikos

100 g hasselnøtter

1 dl rapsolje

TIPS

  • Skjær bananbrødet i skiver og frys ned. Ta opp det du trenger til matpakka, turmaten eller kaffekoppen. Smaker som ferskt.

SLIK GJØR DU

1.

Pisk egg og sukker til eggedosis.

 

2.

Vend inn mel, natron, vaniljesukker, malt kanel og salt.

3.

Mos godt modne bananer. Grovhakk mørk sjokolade og tørkede aprikoser.

4.

Bland inn bananer, sjokolade, aprikoser, hasselnøtter og olje.

5.

Fordel røren i to godt smurte brødformer.

6.

Stek kakene på 150 ºC i ca. 1 time. Sjekk med en pinne om de er gjennomstekt.

 

7.

Avkjøl dem i formen i 10 minutter, deretter på rist til de er helt kalde.