Eggerundstykker.jpg

supergode

"egge"

rundstykker

Supergode eggerundstykker med basilikum og revet ost. Den perfekte turmaten, frokost eller deilig lunsj med en frisk salat.

 

INGREDIENSER

Røren

100 g smør

2 dl hvetemelerstatter

1 ts bakepulver

1 ts vaniljesukker

4 ss sukker

1 dl melk

2 stk egg til røren

Fyll

litt smør  til formene

6 stk egg

1,5 dl ferdigrevet ost

2 ss basilikum

smak til med litt salt og pepper

TIPS

  • Pass på at du smører muffinsformene eller brettet godt før du tilfører røren.

  • Bruk det du har av ost, for mer smak er cheddar eller parmesanost veldig godt.

  • En liten avokadosalat er veldig godt til eggemuffinsene.

  • Om du vil ha en spicy versjon hakk litt fersk chili og tilsett i røren eller bruk tørket sammen med salt og pepper.

SLIK GJØR DU

1.

Forvarm stekeovnen til 200 °C.

2.

Smelt smør.

3.

Ha hvetemel-erstatter, bakepulver, vaniljesukker og sukker i en bolle. Tilsett melk og smeltet smør. Visp inn egg og rør alt sammen til en tykk og klumpfri røre.

4.

Smør et stort muffinsbrett eller muffinsformer godt. Ha i litt mer enn en spiseskje røre i bunnen. Knekk ett egg i hver form og dekk over med resten av røra. La det være litt igjen til kanten.

5. 

Strø over revet ost og litt friske urter. Avslutt  med salt og pepper, etter smak.

6.

Stek i ovnen i ca. 15 minutter, pass på at egget har satt seg før du tar dem ut.