top of page
Økologisk Spiremix.jpg

FREMTIDENS

MAT

Nye tanker om mat

DET HELE STARTET MED ET FRØ ...

 

Visste du at Spirer er starten på noe som ville blitt en grønnsak hvis den fikk vokse ferdig? De viktigste næringsstoffene til grønnsaken /spirene ligger i frøet. Spiren har derfor langt større konsentrasjon av næringsstoffer i forhold til en fullvokst grønnsak.

 

VI VELGER KUN DE BESTE FRØENE

Kvalitet og frøtype påvirker i stor grad utbyttet av næringsverdiene i spirene. Vi bruker kun økologiske frø av høyeste kvalitet for å sikre de høyeste og beste verdier hver gang. Frøene kontrolleres og desinfiseres før produksjon.

 

FRA SPIRER TIL PULVER

Spirer har store mengder av vitaminer og mineraler i forhold til størrelse. I brokkolispirer er konsentrasjonen av SULFORAFAN omtrent 20-50 ganger høyere enn i fullvoksen brokkoli. Produksjonen av  brokkolispire pulver gir spesielt høye verdier av næringsstoffet sulforafan, som viser seg å være et "mirakelstoff" for flere livsstilssykdommer og andre diagnoser.

EGEN PRODUKSJONSPROSESS 

Vi i (PFN) har utviklet en unik produksjonsprosess, en ny og banebrytende teknologi for frysetørking. Denne teknologien beholder og ivaretar næringsinnholdet og de viktige virkestoffene i spirene. Dette gir oss muligheten til å fremstille et brokkolispirepulver med svært høye verdier av sulforafan, med lang holdbarhet. Denne prosessen kan også adopteres på alt av mikrogrønt.

BÆREKRAFTIG PRODUKSJON

Produksjonen forgår innendørs og under kontrollerbare forhold. Spirer og Mikrogrønt høstes etter få dager. Store mengder kan produseres uten å legge beslag på jordbruksareal. Ingen forurensing, og kontrollerbare kvalitetsrutiner gjør produksjon ekstra bærekraftig og konkurransedyktig når fremtidens mat skal på bordet.

SAMARBEIDSPARTNER PRODUKSJON OG UTVIKLING 

Norske Spirer A/S er den største og eldste produsent av spirer i Norge. Vi har i flere år samarbeidet og utviklet økologiske spiremikser som i dag er i salg i flere dagligvare butikker.  Ny produktutvikling og teknologi åpner for et videre samarbeid på fryse-tørking av Spirer og Mikrogrønt, i en ny og moderne produksjonslinje i Norge.

BERIKE MAT OG DRIKKEVARER

Pulveret kan berike ferdig-mat og drikke med et nytt næringsinnhold, eller​ blandes med andre matvarer som fisk og kjøtt hvor alt er frysetørket.  Ved veske og varmebehandling kan pulveret bli til ferdigmat produkter med høyt næringsinnhold og viktige virkestoffer, som for eksempel posesuppe og turmat.

MAT SOM MEDISIN

Sulforafan har vært forbundet med ulike helsemessige fordeler og i følge flere studier kan virkestoffene blant annet påvirke kreft, hjertesykdom, diabetes, tarmhelse, sunnere aldring, kardiovaskulær helse, avgiftning av forurensende stoffer og mange andre fordeler. Våre ulike pulver produkter kan være hovedingrediens i tabletter  som er fremtidens «Mat som medisin». Les mer om helsefordelene til Sulforafan her.

KOSTTILSKUDD 

Våre naturlig frysetørkede produkter utent tilsetningsstoffer egner seg som effektive kosttilskudd og vil være enkelt å bruke i kostholdet for å dekke opp for behov av vitaminer, mineraler og andre virkestoffer. Både kapsler som kosttilskudd og små doser i poser som kan blandes inn i mat og drikke blir mer og mer aktuelt. 

MIKROGRØNT

Mikrogrønt starter også med et frø, men er umodne planter som har utviklet synlige og større blader enn en spire. En plante er vanligvis på mikrogrønt-stadiet i 3-12 dager, men noen bruker også lengre tid. Vi kan benytte produksjonsprosess, erfaring og kunnskap fra spirer til fremstilling av høy-kvalitets mikrogrønt.

bottom of page