glutenfri energi cookies med sjokolade og nøtter.jpg

energi
cookies

Deilige energi cookies  med smeltet sjokolade og masse nøtter — skikkelig digg turmat.

 

INGREDIENSER

40 g (glutenfri) havregryn

40 g cashewnøtter, evt. andre nøtter 

5 stk store, saftige dadler (100 g uten stein) 

15 g kokosmel ønske

15 g universal hvetemelerstatter   

1 egg

1/3 ts salt

Hakket mørk sjokolade eller annen sjokolade du har liggende. Kan sløyfes.

 

Denne oppskriften gir: ca. 8-10 stk energicookies

TIPS

Tips: om du ikke ønsker å bruke sjokolade kan den erstattes med rosiner, tørka frukt, malsonsalt eller hakkede nøtter.

SLIK GJØR DU

1.

Ha havregryn, nøtter, dadler, salt og mel i en foodprosessor eller kraftig blender, kjør til alt er klumpfritt. Tilsett egg og rør godt, deigen blir litt klissete. Rør inn sjokoladebitene tilslutt.

2.

Dekk en langpanne med bakepapir og form til cookies med hendene.

​3.

Stekes midt i ovnen på 200 grader, i 7-9 minutter, til de er lett gylne.

 

Avkjøl på rist.