Glutenfri Appelsinkake.jpg

saftig appelsin

kake

En supersaftig og frisk appelsinkake som smaker deilig til kaffen eller en kopp te. Kaken er også fin å ha med seg i tursekken  i påsken.

 

INGREDIENSER

300 g smør

3 dl sukker

5 stk egg

Revet skall av 1 appelsin

0,75 dl presset appelsinsaft

1,5 ts bakepulver

6 dl hvetemel-erstatter

Til dynking av varm kake:

presset appelsinsaft av 2 stk appelsin

Glasur:

ca. 300 g melis

Litt presset appelsinsaft til ønsket tykkelse

TIPS

  • Pynt gjerne kaken med revet skall av en vasket appelsin.

  • For en ekstra "påskete" kake kan du bruke gul konditor-farge i glasuren.

  • Om du ikke har en randform kan du fint bruke en brødform. Bare husk å følge ekstra godt med på kaken og steketiden da den kanskje ikke blir den samme.

SLIK GJØR DU

1.

Forvarm stekeovnen til 175 °C (over under varme).

 

2.

Visp smør og sukker til det er luftig, hvitt og kremaktig. Bruk gjerne en kjøkkenmaskin.

3.

Ha i ett og ett egg, og bland røren godt sammen mellom hvert egg. Tilsett deretter appelsinskall og saften.

4.

Sikt sammen bakepulver og mel, og ha det i røren. Bland godt sammen. Fordel røren i en smurt randform, ca. 22 cm i diameter. 

5.

Sett formen på nederste rille i ovnen og stek kaken i ca. 50 minutter. Sjekk om kaken er ferdig ved å stikke i kaken med en kakepinne, eventuelt et grillspyd i tre. Om det ikke fester seg noe til pinnen er kaken ferdig stekt.

6.

Ta kaken ut av ovnen, og stikk små hull i kaken med en pinne (f.eks. med et grillspyd). Hell presset appelsinsaft over kaken, og sett formen på en rist til avkjølt. 

7.

Når kaken er kald, hvelv den over på et fat.

 

8.

Rør sammen melis og appelsinsaft til en passe tykk glasur og fordel den over kaken. 

Kaken holder seg godt i kjøleskapet i lang tid og kan gjerne bakes flere dager i forveien. Da kan det være lurt å utsette glasuren til selve dagen.