Glutenfri Hamburgerbrød

glutenfri hamburgerbrød

Oppgrader burgermåltidet med digge hjemmelagde hamburgerbrød. 

 

INGREDIENSER

2 stk. egg til pensling

2 dl sesamfrø eller valmuefrø til pynt

Gjærdeig:

1 kg Pure Food hvetemelerstatter

1 pose tørrgjær

2 ss sukker

1 ts salt

65 g margarin

2,5 dl melk

3 dl vann

TIPS

Hamburgerbrødene er aller best når de er nystekte, men egner seg også godt til frysing. 

SLIK GJØR DU

Ha alt det tørre i en bolle. Smelt margarin, ha i væske og varm det til 37 °C. Rør væsken godt inn i melblandingen i en kjøkkenmaskin. La deigen heve i ca. 1 time, til dobbel størrelse.

Hvis du baker for hånd uten kjøkkenmaskin, kan det være greit å holde igjen noe av melet.

Del deigen i ca. 18 like biter og lag boller.

Legg bollene på et stekebrett med bakepapir og press bollene litt plate.  Etterhev under klede i ca. 20 minutter.

Pensle hamburgerbrødene med vispet egg og strø over sesamfrø eller valmuefrø.

 

Stek hamburger-brødene på 200 °C i 15-20 minutter til de er gylne. Avkjøl på rist.