glutenfri rabarbra smuldrepai

smuldrepai med rabarbra

Syrlig, søtt og sprøtt!

 

INGREDIENSER

500 g rabarbra

2 dl sukker

2 ss potetmel

Smuldredeig:

2 dl Pure Food hvetemelerstatter

2 ss sukker

0,5 ts bakepulver

100 g smør

0,5 dl hakkede mandle

TIPS

Server lun rabarbrapai med litt yoghurt smakt til med kanel, en vaniljesaus eller hjemmelaget iskrem.

SLIK GJØR DU

Smuldre sammen mel, sukker, bakepulver og smør til en grynet masse. Bland i mandlene.

 

Skyll rabarbrastilkene og skjær av topp og bunn. Skrell rabarbraen om nødvendig.

Skjær rabarbraen i små biter, ca. 2 cm.

 

Bland sukker og potetmel sammen med rabarbrabitene og ha alt i en smurt ildfast form,  eventuelt fire porsjonsformer.

 

Smuldre deigen over rabarbraen og stek i forvarmet ovn på 225 °C i ca. 30 minutter.

Vi har brukt oppskrift fra Matprat.no, men byttet ut hvetemelet med Pure Food Hvetemelerstatter for en glutenfri variant.